Het beste afscheid ooit

You can read this page in English here.

Dank!

Dank u, dank u, dank u.

We zijn bedroefd, maar ook dankbaar.

Bedroefd omdat we ons nu pas goed realiseren dat we Orlando, zijn glimlach, zijn blauwe ogen, zijn enthousiasme voor het leven, onze zo dierbare vriend nooit meer zullen zien. We zullen hem nooit meer in onze armen sluiten en omgekeerd zal hij ons nooit meer stevig knuffelen zoals we van hem gewend waren. Noch zullen we ooit meer met hem kunnen mijmeren, dromen over de toekomst, de wereld bespreken, lachen en huilen, grappen maken en relaxen. Het besef dat hij niet meer bij ons zal zijn, is niet eenvoudig, met andere woorden, we hebben het zwaar.

Maar we zijn ook dankbaar, heel erg dankbaar dat we ons doel meer dan bereikt hebben. We beloofden elkaar dat we Orlando het beste afscheid ooit zouden geven en dankzij u allen is dat gelukt. Volledig in zijn stijl.

Verfijnd, intens, betekenisvol, met een lach en een traan, veel tranen eigenlijk.

We zijn spontaan met deze inzamelactie via deze site begonnen in een moment van diepe treurnis en verdriet. ‘Het beste afscheid ooit’ was voor ons een concept. Iets dat we echt wilden en waarvan we vastbesloten waren het te bereiken. We hebben nooit gedacht dat onze ideeën tastbaar zouden worden.

Ons enige doel was om Orlando naar zijn rustplek te brengen, een prachtige plek waar we hem kunnen opzoeken.

Als er geld over zou blijven, zouden wij zijn leven vieren op een manier dat het budget toeliet. Zelfs als het betekende dat we alleen nog genoeg geld over hadden om met elkaar te zijn en een ballon los te laten, een pizza te delen met al zijn vrienden en een gele roos op zijn graf te leggen.

Lieve, beste vrienden en alle mensen die mee hebben geleefd, we hebben nog veel meer kunnen doen dan dat.

Vanwege de overweldigende reacties hebben we afscheid kunnen nemen van Orlando op een manier die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Er zijn verschillende gelegenheden geweest voor al zijn familie, vrienden, en schoolgenoten om afscheid van hem te nemen en zijn nagedachtenis met elkaar te delen. Het belangrijkste was en is: Orlando ligt nu in een graf dat 30 jaar lang zal worden bewaard en onderhouden. Een plek waar we altijd naartoe kunnen gaan om te bedenken hoe het zou zijn geweest als deze unieke en geliefde persoon bij ons zou zijn gebleven.

Er zijn veel foto’s gemaakt en die willen we graag met u delen.

Gewoon om u te laten weten dat Orlando voor altijd in onze harten zal zijn. Dank u nogmaals. We zullen Orlando nooit vergeten en we zullen u nooit vergeten.

Veel liefs, vrienden en familie van onze geliefde en gekoesterde Orlando.